Jonge kind 0-4 jaar

Heb jij het vermoeden dat jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft of heeft iemand jou hierop geattendeerd? Dat kan. Bij jonge kinderen wordt meestal nog niet gesproken over hoogbegaafdheid. Er zijn immers nog geen testen die dit al zo vroeg kunnen bepalen. Toch kun je dit type kind al snel herkennen.

 

  • Valt het je op dat jouw kind wel heel veel oog heeft voor detail, alles in de gaten lijkt te houden en een heel sterk geheugen heeft?
  • Merk je dat jouw kleintje al zeer vlot goed praat of dit juist lijkt uit te stellen totdat het dit in één keer kan?
  • Of kan het intens bezig zijn met iets en heeft het een tomeloze energie?

 

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben vaak al vroeg een abstract denkvermogen, kunnen al vlot vooruit denken, zijn snel van begrip en soms kunnen ongewone interesses hier ook bij horen.

 

Dit type kind wordt ook weleens omschreven als ‘intense kinderen’. Ze nemen de wereld intens waar en beleven alle emoties wat heftiger. Laat jouw kind daarnaast ook al vanaf heel jonge leeftijd empathie blijken? Denkt jouw kind nu al verder door over oorzaken en gevolgen waardoor het wat  angstiger kan zijn of raakt het wat sneller overprikkeld van drukke dagen?

 

Schroom niet om eens verder lezen bij “kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong” want deze kinderen zijn ook uitzonderlijk goed in aanpassen waardoor ze al snel niet meer ‘zichzelf’ blijven zodra ze op een reguliere peuterspeelzaal of kleuterschool komen. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn om dit te voorkomen!

 

Onze specialist Eveline, maakt graag tijd voor je vrij om eens van gedachten te wisselen.

Begeleiding

  • Coaching ouder(s)
  • Peutergroep Klein Geluk(t)
  • Observatie en advies
  • Ondersteuning kinderdagverblijf / peuterspeelzalen

“Hoe eerder (h)erkend, hoe beter!”

Het is belangrijk en ontzettend fijn als een kind (met ouders) zich ergens echt begrepen en ‘gewoon’ kan voelen!