Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Snelle baby’s, nieuwsgierige dreumesen en wijze peuters. Hoe herkennen we ze? Wat hebben deze kinderen nodig? En hoe bieden we dat aan?

Ongeveer één op 50 mensen is hoogbegaafd dus ook binnen jullie organisatie kom je dan geregeld een kind tegen met een ontwikkelingsvoorsprong. Bij jonge kinderen wordt voornamelijk nog van een ontwikkelingsvoorsprong gesproken, in plaats van hoogbegaafdheid. Dit doen we, omdat zulke jonge kinderen nog niet worden getest om hoogbegaafdheid vast te stellen. Wel kunnen we al een voorsprong en diverse kenmerken in de algehele ontwikkeling zien bij deze jonge kinderen. Ze worden immers zo geboren dus vanaf het begin van hun prille leven zijn er al signalen zichtbaar. Je moet ze alleen maar net weten te herkennen.


Om de ontwikkelingsvoorsprong te kunnen ondersteunen en tot uiting te laten komen is de kinderopvang naast het gezin en vriendjes erg belangrijk. Door hier rekening te houden met wat een kind nodig heeft, kunnen we kinderen met een voorsprong lekker in hun vel laten zitten en voorkomen we mogelijke problemen.


Hoe eerder we een voorsprong signaleren, hoe beter!

Eveline is beschikbaar als voorsprongcoach op de werkvloer. Zij kijkt met jullie mee naar de mogelijkheden om aan te sluiten bij deze kinderen. Ze doet dit op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en bij gastouders. Hierbij kijken jullie samen onder andere naar de omgeving en reikt zij waar nodig pedagogische handvatten aan.


Daarnaast is het mogelijk om een training  en- of ouderavond door Eveline te laten verzorgen over ontwikkelingsvoorsprong en hoogsensitiviteit bij peuters.

 

Mail maar. Eveline staat voor jullie klaar en hoort graag waarmee ze kan helpen.

Aanbod

  • Observatie op locatie
  • Coaching op de werkvloer
  • Interactieve presentatie
  • Interactieve ouderavond

Samen zie en weet je altijd meer. Je komt verder door het bundelen van kennis en talenten!