Loeky van der Zwaan

Als gezins- en relatietherapeut en moeder van drie kinderen (9, 7 en 2 jaar) en heb ik een flinke affiniteit met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Alles wat op mijn pad kwam, stuurde mij de kant op richting het specialiseren in deze razend interessante doelgroep.

 

Met passie, professie en ervaring vanuit mijn eigen leven en mijn gezin, kan ik me sinds 2019 bij Bureau Geluk(t) inzetten voor gezinnen en volwassenen die tegen uitdagingen aanlopen, vastlopen of gewoon graag meer willen weten over HB of HSP. Ik begeleid het proces van acceptatie en verwerking maar ook alle pedagogische uitdagingen rondom het opvoeden van de kinderen. Het kunnen immers flinke uitdagingen zijn waar je als ouder van een HB / HSP kind voor komt te staan.

 

Aandachtspunten van waaruit ik werk, zijn voelen en ervaren. Het gezin is de basis. Wanneer dit in balans is, zul je merken dat het draagvlak van het kind aanzienlijk vergroot wordt.

 

Vanuit mijn jarenlange ervaring binnen de hulpverlening, zet ik mij naast mijn werk als gezins- en relatietherapeut ook in als individuele coach voor hoogbegaafde (jong) volwassenen. Hierin gaat de aandacht vooral uit naar (h)erkennen en verwerken. Dit is nodig voor een stuk zelfacceptatie en om te kunnen zijn wie je bent. Een prachtig mens met een gave die je nu misschien nog ervaart als ingewikkeld of lastig. Door de juiste tools in handen te krijgen, kun je ook de andere kant van hoogbegaafdheid gaan ontdekken!

 

Mocht je vragen hebben of eens kennis willen maken, voel je vrij om contact op te nemen!

 

Wat doe ik bij Bureau Geluk(t)?

 

  • Gezinscoach HB & HSP
  • (Jong)Volwassene coach HB & HSP
  • Peergroepen begeleiden
  • EFT behandelaar (emotional freedom techniques)
  • Presentaties aan onderwijs en (jeugd)zorg