Jonge kind 0-6 jaar

Heb jij het vermoeden dat jouw kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft of heeft iemand jou hierop geattendeerd? Dat kan. Bij jonge kinderen van 0-4 jaar wordt nog niet zo snel gesproken over hoogbegaafdheid. Er zijn weinig testen die dit al zo vroeg betrouwbaar kunnen vaststellen. Toch kun je dit type kind al snel herkennen.

 

  • Valt het je op dat jouw kind wel heel veel oog heeft voor detail, alles in de gaten lijkt te houden en een heel sterk geheugen heeft?
  • Merk je dat jouw kleintje al zeer vlot goed praat of dit juist lijkt uit te stellen totdat het dit in één keer kan?
  • Of kan het intens bezig zijn met iets en heeft het een tomeloze energie?

 

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong hebben vaak al vroeg een abstract denkvermogen, kunnen al vlot vooruit denken, zijn snel van begrip en soms kunnen ongewone interesses hier ook bij horen.

 

Dit type kinderen worden ook weleens omschreven als ‘intense kinderen’. Ze nemen de wereld intens waar en beleven alle emoties wat heftiger. Laat jouw kind daarnaast ook al vanaf heel jonge leeftijd empathie blijken? Denkt jouw kind nu al verder door over oorzaken en gevolgen waardoor het wat angstiger kan zijn of raakt het wat sneller overprikkeld van drukke dagen?

 

Schroom niet om eens verder lezen bij “Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong” want deze kinderen zijn ook uitzonderlijk goed in aanpassen waardoor ze al snel niet meer zichzelf blijven zodra ze op een reguliere peuterspeelzaal of kleuterschool komen. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn om dit aanpasgedrag te voorkomen!

 

Onze specialist Sharony, maakt graag tijd voor je om eens van gedachten te wisselen.

Begeleiding

  • Begeleiding ouder(s)
  • Peuter-/kleutergroep Klein Geluk(t)
  • Observatie en advies onderwijs en peuterspeelzalen
  • Ondersteuning onderwijs en peuterspeelzalen

“Hoe eerder (h)erkend, hoe beter!”

Het is belangrijk en ontzettend fijn als een kind (met ouders) zich ergens echt begrepen en ‘gewoon’ kan voelen!