Stephanie Schriek

De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor persoonlijke ontwikkeling en levenshouding in het (basis)onderwijs. Dit kwam voort uit de ervaring dat het onderwijs lang niet altijd datgene (aan)biedt wat een kind eigenlijk te leren heeft. Er wordt veel nadruk gelegd op cognitieve basisvakken, maar vaak zijn er hele andere dingen nodig voor een kind om zich positief te kunnen ontwikkelen. Juist in die ‘andere dingen’ heb ik me gespecialiseerd.

 

Ik vind het belangrijk dat kinderen al jong meer inzicht krijgen in zichzelf. Bijvoorbeeld in hoe ze naar zichzelf leren kijken, hoe ze met tegenslagen omgaan, wat hun talenten zijn en hoe ze op een fijne manier met zichzelf en anderen kunnen omgaan. Tijdens mijn werk als leerkracht merkte ik dat mijn aandacht steeds meer uitging naar hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen. Juist deze kinderen zijn enorm gebaat bij aanvullende begeleiding waarin zij meer over zichzelf mogen ontdekken. Naast mijn verdieping in Hb/Hsp heb ik onder andere opleidingen gevolgd en/of gegeven in mindfulness, coaching, zelfcompassie, filosoferen met kinderen en positieve psychologie. Ik pas deze kennis en ervaring met liefde toe in de begeleiding bij Bureau Geluk(t)!

 

Het belangrijkste voor mij is dat een kind zich gezien en geaccepteerd voelt. Ik creëer van nature een veilige omgeving en ben oprecht nieuwsgierig naar hoe iemand de wereld beleeft en hoe ik kan bijdragen aan zijn of haar ontwikkeling.

Voel je vooral vrij om contact op te nemen!

 

Wat doe ik bij Bureau Geluk(t)?

  • Basis Geluk(t)
  • ‘t Geluk(t) Lab
  • Kindercoaching

Bureau Gelukt Stephanie Schriek