Sharony van Rossum

Met veel liefde werk ik sinds 2002 met jonge kinderen in het onderwijs. Het gedrag van kinderen heeft altijd mijn speciale aandacht gehad. De Master EN (Educational Needs, specialisatie gedrag) die ik in 2018 afrondde, gaf mij nog meer handvatten om de behoefte die achter het gedrag schuilgaat te vinden.

 

Hierna ben ik mij verder gaan verdiepen in hoogbegaafdheid en jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Ook alle gevoeligheden die hierbij komen kijken zijn intensief aan bod gekomen. Omdat ik enorm het belang in ben gaan zien dat dit vroegtijdig (h)erkend moet worden, ben ik naast de begeleiding die ik binnen het onderwijs bied, ook bij Bureau geluk(t) werkzaam.

 

Ik heb bij Bureau Geluk(t) nog meer kansen en mogelijk heden om deze kinderen de juiste begeleiding en ondersteuning in hun snelle ontwikkeling te bieden. Ik vind het heerlijk als een kind op jonge leeftijd al die dingen leert die ervoor zorgen dat het in zijn verdere leven uitdagingen aan durft te blijven gaan en daarbij zijn authenticiteit kan behouden.

 

Als moeder van twee jongens weet ik hoe belangrijk het is als je kind écht gezien wordt. Dit is dus ook mijn intentie; dat een kind oprecht gezien en gehoord wordt want hiermee leg je een basis om het tot een volwassene te laten ontwikkelen die zin heeft en blijft houden in leven en leren.

 

Wat doe ik bij Bureau Geluk(t)?

  • Het begeleiden van de peutergroep Klein Geluk(t)
  • Het begeleiden van de kleutergroep Samen Geluk(t)
  • Het ondersteunen van ouders en professionals

 

Binnen de peuter- en kleutergroepen kunnen de kinderen al spelende zichzelf identificeren met ontwikkelingsgelijken en hun talenten ontdekken. Ze ontwikkelen hiermee een positief zelfbeeld. Er wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met emoties en het creëren van een groeimindset. We werken rondom verschillende interessante onderwerpen, ontdekken en onderzoeken met spel, uitdagende (samenwerk) opdrachten en diverse materialen.

 

Naast deze groepen kunnen ouders en professionals ook bij mij terecht met al hun vragen rondom deze groep kinderen. 

  • Opvoed ondersteunende oudergesprekken
  • Observatie en advies voor peuterspeelzalen en het onderwijs
  • Presentaties aan peuterspeelzalen en het onderwijs


Het is van groot belang om deze kinderen zo vroeg mogelijk te signaleren en begeleiden. Op deze manier werken we preventief zodat het mogelijk wordt om eventuele (latere) problemen te voorkomen en hen bijtijds te kunnen ondersteunen in hun snelle ontwikkeling. 

 

Mocht je interesse hebben, ik hoor het graag!