Leer Geluk(t)

Leren verloopt bij hoogbegaafde kinderen niet altijd vanzelf zoals vaak verondersteld wordt. Er komt een moment waarop je het niet meer allemaal zomaar weet. Bij veel kinderen is het zo dat bepaalde vaardigheden, door te lang te makkelijk werk, niet nodig zijn geweest om te ontwikkelen en dus achter zijn gebleven.

 

Bij Leer Geluk(t) gaan we hiermee aan de slag. In een klein groepje leren we de kern van het leren. Diverse strategieën worden aangeleerd om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de stof en de tijd. We kijken welke leerstijlvoorkeur een kind of jongere heeft en reiken hierbij effectieve tools aan. Plannen, organiseren en leren hoe jouw brein werkt. De brengt Leer Geluk(t).

 

Indien er een groepje kinderen is met een gedeelde hulpvraag op het gebied van tekstbegrip, dan kan hier ook een specifieke training voor gegeven worden. Maud is opgeleid trainer “Alle Teksten de baas” en kan hierdoor razendsnel de fijne kneepjes voor tekstbegrip aanleren.

 

Beide trajecten starten het hele jaar doorlopend. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn word je hierover geïnformeerd. Het traject kan ook individueel aangeboden worden.

 

Aanmelden kan via Maud. Mocht je meer informatie wensen, dan ben je uiteraard van harte welkom.

 

Begeleiding

  • Leren leren (groep 7/8, VO)
  • Begrijpend leestraining voor kinderen uit groep 5 t/m 8

Vergoedingen

Soms kunnen er afspraken gemaakt worden met de school van uw kind als school ook de noodzaak van de begeleiding inziet. School en/of ouders kunnen de kosten gedeeld betalen.

“De waarde van een universitaire opleiding ligt niet in het leren van veel feiten, maar in het trainen van het brein om na te denken.” (Albert Einstein)