Maud de Zwart – Goedemans

 

Mijn naam is Maud de Zwart – Goedemans en woon in de Bollenstreek in één van de oudste straten van Lisse. Ik woon hier met mijn man, vier kinderen en onze huisdieren.

 

Ik ben gespecialiseerd kindercoach voor hooggevoelige en (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Daarnaast ben ik opgeleid remedial teacher en bied ik ook leerondersteuning. Waarnodig begeleid ik ook leerkrachten die een hoogbegaafd kind (of meerderen) in de klas hebben.

 

Ik heb 15 jaar gewerkt als (plusklas) leerkracht met veel meer- en hoogbegaafde kinderen. In die tijd behaalde ik de diploma’s voor remedial teacher en gespecialiseerd groepsleerkracht (nu Master Special Educational Needs). Daarnaast ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als intern begeleider en specialiseerde ik me in hoogbegaafdheid. Al snel merkte ik dat mijn passie vooral lag bij het kind dat net wat meer of anders nodig heeft. Dieper ingaan op dingen die speelden bij kinderen lukte me wel als intern begeleider, maar ik wilde weer echt met de kinderen gaan werken. Om die reden haalde ik mijn HBO diploma als kindercoach en volgde ik diverse verdiepingsdagen, opleidingen en cursussen die heel specifiek gericht zijn op het coachen van hoogbegaafde en hooggevoelige kinderen.

 

In oktober 2017 ben ik voor mezelf gestart met Bureau Geluk(t). Puur vanuit de bevlogenheid om kinderen en ouders te helpen daar waar het even niet (meer) lukt of gewoon wanneer het even niet meer fijn voelt. Laagdrempelig, ontspannen en gezellig! Vanaf die tijd is het heel hard gegaan allemaal. Er is geen week voorbij gegaan zonder kinderen (m.u.v. mijn vakanties), aanmeldingen en overleg met ouders en scholen. Rond die tijd ben ik ook gestart als trainer bij OOK Pedagogisch Expertisegroep. Ik geef hier o.a. trainingen aan hoogbegaafde / hooggevoelige kinderen in kleine groepjes.

 

De combinatie van mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, mijn eigen hooggevoeligheid, de ervaring als kindercoach met specialisatie HB / HSP, remedial teacher en moeder zijn, maken het verschil. Ik kan vanuit diverse kanten een hulpvraag benaderen en onderzoeken.

 

Leuk als we elkaar een keer ontmoeten als je denkt dat ik jullie ergens mee kan helpen. Bel gerust!