Maud de Zwart – Goedemans

Al 20 jaar lang werk ik met kinderen vanuit diverse functies. Als (plusklas)leerkracht, remedial teacher (Master SEN), intern begeleider en trainer bij OOK Pedagogisch Expertisegroep, maar daarnaast ook genietend van de moederrol omdat er thuis vier kinderen rondlopen.

Al snel ontdekte ik dat mijn passie met name ligt bij het kind dat net wat meer of anders nodig heeft. Dieper ingaan op de dingen die spelen bij kinderen; daar wilde ik meer mee kunnen doen. Om die reden haalde ik mijn diploma’s als HB professional, mijn HBO diploma als kindercoach en HSP specialist. Daarnaast volgde ik nog diverse cursussen die heel specifiek gericht zijn op het coachen van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen.

In oktober 2017 ben ik gestart met Bureau Geluk(t). Puur vanuit de bevlogenheid om kinderen en ouders te helpen daar waar het even niet (meer) lukt of gewoon wanneer het even niet meer fijn voelt. Laagdrempelig, ontspannen en gezellig! Vanaf die tijd is het heel hard gegaan allemaal. Er is geen week voorbij gegaan zonder kinderen (m.u.v. mijn vakanties), aanmeldingen en overleg met ouders en scholen.

Door de combinatie van mijn jarenlange ervaring in het onderwijs, persoonlijke (gezins)ervaringen, mijn “out of the box” – manier van werken en denken maar ook de combinatie van opleidingen maken het verschil. Ik kan vanuit diverse kanten een hulpvraag benaderen en onderzoeken.

Leuk als we elkaar een keer ontmoeten als je denkt dat ik jullie ergens mee kan helpen. Bel gerust!

Loeky van der Zwaan

Als moeder van drie kinderen (9, 7 en 2 jaar) en gezins- en relatietherapeut heb ik een flinke affiniteit met hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Er zat voor mij niets anders op dan me te specialiseren in deze razend interessante doelgroep.

Met passie, professie en ervaring vanuit mijn eigen leven en mijn gezin, kan ik me bij Bureau Geluk(t) inzetten voor gezinnen en volwassenen die tegen uitdagingen aanlopen, vastlopen of gewoon graag meer willen weten over HB of HSP. Ik begeleid het proces van acceptatie en verwerking maar ook alle pedagogische uitdagingen rondom het opvoeden van de kinderen. Het kunnen immers flinke uitdagingen zijn waar je als ouder van een HB / HSP kind voor komt te staan.

Aandachtspunten van waaruit ik werk, zijn voelen en ervaren. Het gezin is de basis. Wanneer dit in balans is, zul je merken dat het draagvlak van het kind aanzienlijk vergroot wordt.

Vanuit mijn jarenlange ervaring binnen de hulpverlening, zet ik mij naast mijn werk als gezins- en relatietherapeut ook in als individuele coach voor hoogbegaafde (jong) volwassenen. Hierin gaat de aandacht vooral uit naar (h)erkennen en verwerken. Dit is nodig voor een stuk zelfacceptatie en om te kunnen zijn wie je bent. Een prachtig mens met een gave die je nu misschien nog ervaart als ingewikkeld of lastig. Door de juiste tools in handen te krijgen, kun je ook de andere kant van hoogbegaafdheid gaan ontdekken!

Mocht je vragen hebben of eens kennis willen maken, voel je vrij om contact op te nemen!

Eveline Noordermeer

Gedurende mijn loopbaan van 16 jaar in de kindervang heb ik mij verdiept in de ontwikkelingsvoorsprong en hoogsensitiviteit bij het jonge kind (0-4 jaar). Vol enthousiasme zet ik me nu ook in bij Bureau Geluk(t) als expert voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

 

Als moeder van drie kinderen (8 jaar, 7 jaar en 4 maanden oud) weet ik hoe belangrijk het is als je kind echt gezien wordt. Ik heb zelf mogen ervaren wat het echt gezien worden voor positief effect heeft op een kind. Niet alleen op sociaal en emotioneel vlak, maar juist in de algehele ontwikkeling. Dit is iets waar ik mij op de peutergroep voor in ga zetten. Kinderen zien en daarbij aansluiten bij hun behoeften.
Het is van wezenlijk belang om deze kinderen zo vroeg mogelijk te signaleren en begeleiden. Op deze manier werken we preventief zodat het mogelijk wordt om eventuele (latere) problemen te voorkomen en hen bijtijds te kunnen ondersteunen in hun snelle ontwikkeling. Ouders en professionals kunnen bij mij terecht met al hun vragen rondom deze groep kinderen.

Bij de peutergroepen richten we ons met name op: 

– het spelen met ontwikkelingsgelijken om zich mee te kunnen identificeren
– het op spelende wijze hun talenten te laten ontdekken
– het uitgedaagd worden om de volgende stap te (durven) zetten
– het ontwikkelen van een groeimindset  
– het ontdekken en onderzoeken van uitdagende materialen en activiteiten

Ook is het mogelijk dat ik observeer op locatie (peuterspeelzaal/ kinderopvang/ gastouderopvang) om mee te denken rondom het thema ontwikkelingsvoorsprong.

Mocht je interesse hebben, ik hoor het graag!